• Fri frakt vid köp från 800 kr!
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Snabb leverans / Säkra betalningar

Hållbarhet

Användning av våra produkter
Som du säkert har läst på våra produktsidor och sett i våra filmer är vi starka förespråkare av ett ekonomiskt användande av våra produkter. Genom att använda produkterna på rätt sätt, till exempel genom att inte låta borrarna gå för varmt, förlängs produkternas livslängd. Detta är positivt både för dig som kund och för miljön.

Förpackningar
Bergkungen Sverige AB är medlem i organisationen Näringslivets Producentansvar. Som medlem i organisationen betalar vi för att det ska bli en kostnadsneutral återvinning av de förpackningar som vi för ut på marknaden. När du lämnar någon av våra förpackningar till din lokala återvinningsstation står vi alltså för kostnaden för återvinningen. När det gäller engångsförpackningar strävar vi efter att använda pappersbaserade produkter. Detta för att dessa är enklare att återvinna än plast- och metallbaserade engångsförpackningar.

Våra borrar och bilningsmejslar levereras i plaströr. Genom medlemskapet i Näringslivets Producentansvar bekostar vi självklart även återvinningen av dessa, men vi rekommenderar trots allt att borrarna och bilningsmejslarna förvaras i rören när de inte används. På det viset utökas både utrustningens och förpackningens livslängd.

Läs mer om Näringslivets Producentansvar och vad producentansvaret faktiskt innebär här.

Samarbete med Bring och Shelfless
Vi har valt att ha ett samarbete med Bring avseende transporten av beställningar till våra kunder. Bring är ett nordiskt logistikföretag med ett stort hållbarhetsfokus. Bring har sedan 2012 minskat sina utsläpp med 55 procent och 2022 utsågs Bring till Nordens mest hållbara logistikleverantör av Financial Times. Läs mer om Brings hållbarhetsarbete här.

I Bring-koncernen ingår även vår logistikpartner Shelfless som ansvarar för vårt lager och ser till att din order hanteras på bästa sätt. Shelfless har en uttalad hållbarhetsstrategi som förutom att innefatta en supereffektiv lagerhantering även innebär att en stor del av lagerbyggnadernas energibehov utgörs av förnybara energikällor. Genom Shelfless lagerhantering har vi möjlighet att fokusera på att lagerföra det som våra kunder efterfrågar mest, vilket ytterligare bidrar till en mer effektiv och hållbar logistikkedja. Läs mer om Shelfless hållbarhetsarbete här.

DHL
För att kunna leverera till fler ombud och därmed erbjuda fler valmöjligheter för våra kunder har vi sedan april 2024 även ett samarbete med DHL. Genom att använda både Bring och DHL har vi möjlighet att täcka en stor del av landet och därigenom på många orter minska avståndet till närmaste utlämningsställe. DHL:s hållbarhetsarbete kan du läsa mer om här.