• Fri frakt vid köp från 800 kr!
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Snabb leverans / Säkra betalningar

Spräckkilar för stenspräckning

Spräckkilar används för att spräcka stenar - stora som små. Här hittar du de mest användbara storlekarna för att spräcka sten. Använd spräckkilarna tillsammans med borrar i samma storlek - en spräckkil på 20 mm kombineras alltså med en stenborr i samma dimension. På produktsidorna finns bilder och filmer där vi visar produkterna - så att du vet exakt vad du köper. Våra spräckkilar består av två bleck och en kil och hålls ihop med ett gummi. Gummit gör så att användningen blir säkrare och bidrar dessutom till att förhindra att någon del av kilen åker ner i borrhålet.

Att ta bort sten med spräckkilar är enkelt och dessutom förvånansvärt roligt! Du kan använda spräckkilar för att dela stenar i trädgården men även för att ta bort utskjutande bergspartier - men tänk på att det för större projekt kan vara värt att fundera även på andra metoder, till exempel spräckning med spräckmedel. Med bra borrar är det enkelt att borra i sten och med passande kilar är du helt redo för att komma igång med stenspräckning. Kombinera spräckkilarna med passande stenborrar som du hittar här.

På sidan Gör så här! hittar du både instruktioner och filmer där vi visar hur man gör och vad man bör tänka på vid spräckning av sten.