• Fri frakt vid köp från 800 kr!
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Snabb leverans / Säkra betalningar

Berg- och stenborr, SDS MAX, 20mm x 400mm, fyrskärig

  • 240 kr
I lager - 2-4 dagars leveranstid

SDS MAX-borr speciellt anpassad för borrning i betong

Den här fyrskäriga hammarborren är anpassad för borrning i betong och även armerad betong. Borren har en extra fläns som effektivt bidrar till att rensa bort borrdamm från borrhålet. Vid montering av stolpskor i betong kan det vara lämpligt att använda den här borren. Kontrollera med tillverkaren av stolpskon vilken borrdiameter som rekommenderas. 

För att minska slitaget på borren är vår rekommendation att man vilar borren efter ca 20 mm borrning. För effektiv borrning och framför allt vid borrning av flera hål rekommenderar vi därför att man använder sig av minst två till tre borrar. Detta för att borrarna ska hinna svalna mellan användning.

Borren är speciellt lämpad för betong men kan även användas för bergborrning och stenborrning. Är planen att bara borra i berg eller sten rekommenderar vi istället våra tvåskäriga borrar som är speciellt anpassade för borrning i berg och sten.

Klicka in på sidan Gör så här! för att se instruktioner kring vad man bör tänka på vid borrning i sten och berg. Där hittar du även filmer där vi spräcker sten.

SPECIFIKATIONER
Diameter: 20 mm
Längd: 400 mm (maximalt borrdjup 240 mm)
Fäste: SDS MAX
Material: Härdat stål/40cr
Material skär: YGC8-legering
Skär: Fyra
Livslängd: 10-50 borrhål (12 cm djupa hål). Livslängden beror mycket på hårdheten i berget men även hur borren används.

INSTRUKTIONSVIDEO