• Fri frakt vid köp från 800 kr!
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Snabb leverans / Säkra betalningar

Berg- och stenborr, SDS Plus, 20mm x 350mm

  • 160 kr
I lager - 2-4 dagars leveranstid

Storsäljaren! - Den vanligaste borren vid stenspräckning

Det här är vår absoluta storsäljare för SDS Plus-maskiner. Borren är väldigt allround och passar till både mindre och större projekt. Den är 20 mm i diameter och är perfekt tillsammans med Spräckkil 20mm x 190mm vid stenspräckning. Den har en extra fläns som effektivt bidrar till att rensa ur borrdamm från borrhålet. Borren kan även vara lämplig vid borrning inför montering av stolpskor. Kolla då med tillverkaren av stolpskon vilken borrdiameter som rekommenderas. 

Borren är speciellt lämpad för berg och sten men kan även användas till betong. Är planen att bara borra i betong rekommenderar vi istället vår Berg- och stenborr, SDS Plus, 20mm x 350mm, fyrskärig som är speciellt anpassad till betong.

När man borrar i hårda material blir borren väldigt varm. För att minska slitaget på borren rekommenderar vi att man vilar borren efter ca 20 mm borrning. För effektiv borrning och framför allt vid borrning av flera hål rekommenderar vi därför att man använder sig av minst två till tre borrar. Detta för att borrarna ska hinna svalna lite mellan användning. 

Klicka in på sidan Gör så här! för att se filmer där vi visar vad man bör tänka på vid borrning i sten och berg. Där hittar du även instruktioner för bergborrning och stenspräckning.

SPECIFIKATIONER
Diameter: 20 mm
Längd: 350 mm (maximalt borrdjup 240 mm)
Fäste: SDS Plus
Material: Härdat stål/40cr
Material skär: YGC8-legering
Skär: Två. Lämplig för berg och sten men kan även användas till betong.
Livslängd: 10-50 borrhål (12 cm djupa hål). Livslängden beror mycket på hårdheten i berget men även hur borren används.

INSTRUKTIONSVIDEO